Adult

Ketupat dakap - Kisah Aidiladha 2015



Tapi tahun ni memang tak dapat nak balik sebab abang long ada kelas..


Kisah Aidiladha 2015


Persamaan kedua-duanya ialah cara memasak yang lama di atas api atau slow cooking.

Masih ramai yang kehairanan dengan adanya alat seperti ini.


kampung boy


Pisang raja ni jarang sangat jumpa.



Yang penting, lapisan luarannya mesti gebu dan dikunyah dengan inti jem nenas yang manis.

Itu semua juga dikira sebagai pahala disisi Allah s.



Amber buat umah terbuka pd hari sabtu lepas 18hb..


Resepi Ketupat Dakap


Makanan sampingan yang melengkapkan juadah ini adalah ketupat, kepingan bawang merah dan timun.

Rasa dulu masin dan manisnya.



Macam buat lepat tuh.


Dari Dapur MaDiHaA: Pulut Dakap








Tapi takkan nak beli banyak kalau 50sen sebiji oklah jugak..



Tutup api dan sejuk sebentar.


Description: Hampir setiap rumah akan menghidangkan kuih tradisional ini sewaktu sambutan raya.

Sexy:
Funny:
Views: 3138 Date: 11.02.2023 Favorited: 128 favorites
Category: DEFAULT

Hot Categories

Latest Comments

    +34reps
    Bahan bahan ketupat dakap1kg beras pulut2 cawan santan pekat manis1 cawan gulaSedikit garamPisang secukup nya
    By: anthraxmilkshake|||https://www.facebook.com/anthraxmilkshake|||https://twitter.com/anisibaigude|||https://www.reddit.com/user/anthraxmilkshake
    +157reps
    Resipi sedap dan mudah untuk Ketupat Pulut Dakap & Sambal Bilis. First time buat ketupat pulut dakap. Kenapa panggil dakap? Sebab 2 pulut yang dibungkus dengan daun pisang, didakapkan dan diikat kemas. Berdakap lah dia dikuku hingga masak. Rasa sama mcm rasa lemang dan ketupat palas, cuma .
    By: eurtoast|||https://www.facebook.com/eurtoast/|||https://twitter.com/eurtoast|||https://www.youtube.com/channel/UCLeMljMy_PMFQECJohSV3-Q
    +42reps
    Cara-cara men'dakap' ketupat seperti di dalam gambar yew Akhir sekali masukkan semua ketupat tersebut dalam satu periuk besar,penuhkan dengan air biarkan didih selama lebih kurang 45 minit @ hingga masak Lepas tuh makngah yew leh cicoh nge air nise hehheh . Taukan camner nak wat ait nise?
    By: BronzeNut|||https://www.facebook.com/solumaxmfg/posts|||https://twitter.com/BronzeNut|||https://www.reddit.com/user/BronzeNut
    +259reps
    Media: Ketupat. Kupat (in Javanese and Sundanese) ketupat (in Indonesian and Malay ), or tipat (in Balinese) is a Javanese rice cake packed inside a diamond-shaped container of woven palm leaf pouch, Originating in Indonesia, it is also found in Brunei, Malaysia, Singapore and southern Thailand. It is commonly described as packed rice.
    By: bylo_selhi|||https://www.facebook.com/bylo.selhi.5|||https://twitter.com/bylo_selhi|||https://www.youtube.com/watch?v=iP3mtyLhAUw
    +245reps
    Hidangan ini terkenal di kawasan Selatan seperti di Johor. #4 Ketupat Palas Hidangan yang terkenal di kawasan pantai timur ini pun ada banyak jenis. Ada ketupat palas kacang, ada ketupat pulut hitam, ketupat lemak, ketupat jagung, ketupat ubi kayu dan ketupat sambal daging. Pulut Dakap Kredit: resepimudah.com
    By: Ardwinna_mel|||https://www.facebook.com/melanieaudetillustration/posts|||https://twitter.com/ardwinna_mel|||https://www.instagram.com/ardwinna_mel/
fr.unrulymedia.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. fr.unrulymedia.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA