Adult

Rendang ayam cili padi - 7 Resepi Rendang Ayam Sedap (Masakan Istimewa Sajian Perayaan)


Resepi Rendang Ayam Cili Api β€’ Resepi Bonda


Akhir sekali, tabur daun kunyit dan daun limau purut, siap.







Apabila ayam dah mula keluarkan air dan macam nak masak sikit, masukkan santan pekat.



~ 3 helai daun kunyit.



Cara menyukat santan, seekor ayam bersamaan dua biji kelapa.



Bila mendidih masukkan asam keping, gula dan garam.









Masukkan ayam dan masak sehingga ayam kecut.


Resepi Rendang Ayam Cili Padi


Buangkan urat tengahnya tu.


Description: Biar ayam kecut sedikit.

Sexy:
Funny:
Views: 8051 Date: 22.06.2022 Favorited: 76 favorites
Category: DEFAULT

Hot Categories

    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}
    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}

Latest Comments

    +320reps
    Oleh kerana masih ada lemang, jadi saya memasak lagi rendang ayam cili padi pula. Entah kenapa saya sangat menggemari masakan Nogori yang berasaskan cili padi. Hahaha agak nya sebab rasa mudah menggunakan cili api berbanding dengan hendak menyediakan cili kisar. Jom layan resepi yang saya gunakan hari ini. Untuk rendang ini, lagi pedas lagi sedap.
    By: amuon|||https://www.facebook.com/amuon.rodriguez|||https://twitter.com/amuon|||https://www.youtube.com/watch?v=CouGALRNyrA
    +57reps
    10 Step by Step Rendang Ayam Cili Padi. Dah ada 15 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Rendang Ayam Cili Padi pula. Simple saja cuma 10 langkah. Blender kan semua bahan Tumiskan bahan yang diblender Masukkan ayam. Sebatikan. Tunggu ayam layu sedikit, kemudian masukkan asam [email protected] jawa Masukkan Santan Masukkan gula merah 1.
    By: Anaherra|||https://www.facebook.com/anaherra.rosales|||https://twitter.com/anaherra|||https://www.reddit.com/user/Anaherra/
    +376reps
    3. Kemudian masukkan asam jawa, gula kabung, gula, garam. 4. Kalau sudah mendidih dan ayam betul-betul masak baru masukkan santan. (Kalau suka pekat letak lebih) 5. Masukkan kerisik, biar dalam beberapa minit supaya semua bahan sebati. 6. Akhir sekali, tabur daun kunyit dan daun limau purut, siap.
    By: bitchassssss|||https://www.facebook.com/people/Cheristy-Cynthia-Marie-Syrette/100015252542651|||https://twitter.com/derbyjake25|||https://www.youtube.com/watch?v=VYsSHSjqaxY
    +70reps
    Kalau dah nama raya, wajib lah ada rendang kan Hehe kak long suka rendang yang ada Ecak2 macam ni. Nak cicah lemang jadi sedap. Ni kak long kongsikan resep .
    By: ErikHumphrey|||https://www.facebook.com/ErikHumphrey|||https://twitter.com/ErikHumphrey|||https://github.com/ErikHumphrey/
    +150reps
    Acik amek part time jadi editor video masakan nie ha πŸ˜‚β€¦ Orang ghumah acik punya tompek kojo bagi tugasan buek video camno nak masak rendang… Da 2 kali masak .
    By: elleody|||https://www.facebook.com/elle.ody.94|||https://twitter.com/elleody|||https://www.youtube.com/user/Elleody08
fr.unrulymedia.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. fr.unrulymedia.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA