Adult

Resepi kuah kacang dal - CORETANKU: RESEPI KUAH DAL



Tapi untuk makluman lah, untuk kali ini, saya masih menggoreng kacang tanah tanpa minyak ya.

Kalau nampak pekat sangat, tambahkan sikit lagi baki air atau kesemua.



Rasa pahit itu nanti akan mempengaruhi rasa kuah dan kurang enak.



Info: Nak makan dengan nasi himpit, sambal ikan, cucur udang, sate semua boleh dan semestinya sedap! KARI DHAL Resepi :MaDiHaA's Hubby Sumber MaDiHaA a.





Angkat dan sejukkan kemudian kisar kasar.



Sy share melalui pengalaman sy sendiri yg mengikuti perkembangan pejuang2 kanser ni....






Ishah bakery: Roti canai dan kuah dal




Resepi hanya dihujung jari.




Resepi: Kuah Kacang Dhal Roti Canai


Tapi jangan lebih dari 8 jam takut adunan masam.




Description: Oleh kerana terdapat banyak lebihan nasi impit yang telah direbus, saya rasa elok kalau dibuat kuah kacang berdaging untuk dimakan bersamanya supaya tiada pembaziran.

Sexy:
Funny:
Views: 2597 Date: 11.05.2022 Favorited: 151 favorites
Category: DEFAULT

User Comments 3

Post a comment

Rujukan dan alihbahasa dan diubahsuai mengikut citarasa - Malaysian Hawker Favourites PETUA MERANGUPKAN BADAM Q.

Hot Categories

    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}
    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}

Latest Comments

    +122reps
    Resepi Kuah Dhal. Bahan-Bahan: Bahan A – 1. 200gm genggam kacang dhal- rendam semalaman agar cepat empuk. 2. sebiji terung bulat dikupas kulit dan dipotong dadu 3. 1/2 batang carrot dikupas kulit dan dipotong dadu 4. 1/2 sudu besar rempah kari 5. garam secukup rasa. Bahan B – 1. sedikit rempah campur.
    By: eiviitsi|||https://et-ee.facebook.com/madis.eiviitsi|||https://twitter.com/eiviitsi|||https://www.reddit.com/user/eiviitsi
    +122reps
    RESEPI KUAH DAL. Assalamualaikum. Lama dah akak ada berjanji dengan seseorang nak letak resepi kuah dal disini. sampai akak dah lupa akak janji dengan siapa Tapi tak kisah la kan dah lupa nak buat camana akak cuma tunaikan janji akak tuliskan juga resepinya disini.akak pernah buat ni. .memang sedap anak anak akak pun suka.
    By: Chubbita|||https://www.facebook.com/public/Chubbita-Fri|||https://twitter.com/Chubbita_11|||https://www.reddit.com/user/Chubbita/
    +22reps
    Resepi. Pencicah. Resepi Kuah Kacang. Masa Penyediaan: 20 minit, Masa Memasak: 30 minit, Jumlah Hidangan: 10 orang. Resepi Oleh: Che' Nom. Resepi Kuah Kacang yang sangat sedap dan agak mudah bagi Che Nom. Kuah kacang yang sedap haruslah mempunyai rasa pedas, lemak, masin dan manis yang secukupnya.
    By: Agent_Alt|||https://www.facebook.com/agentalet/|||https://twitter.com/AGENT_ALT|||https://www.youtube.com/user/TopAgentInterviews
    +91reps
    Kalau nak tengok resepi Kuah Kacang Berdaging yang telah berpuluh tahun saya guna, boleh klik di SINI. Tapi hari ini, saya guna resepi blogger popular, Kak Jee yang merupakan resepi turun temurun keluarga beliau yang memang berniaga Satay Majid dan Satay Anika yang sangat famous satu ketika dulu. Resepinya sangat simple, jadi sesuailah dengan.
    By: dee_gamer|||https://www.facebook.com/people/Gamer-Dee/1351857416|||https://twitter.com/DeeGamer1|||https://www.youtube.com/channel/UCIamZCDoKfL7aNLmLyDHp7A
    +156reps
    Bagaimanakah caranya memasak kuah kacang dal dan kuah kari seperti yang terdapat di kedai mamak? Latifah Abdullah,No 1, Jalan Dato’ Bahaman 4, 28000 Temerloh, Pahang. Jawapan: Ada dua cara membuat kuah atau kari kacang dal. Pertama, saya selalu merebus dal terlebih dahulu dan ketepikan.
    By: amishgoatfarm|||https://www.facebook.com/CraftaBrew/posts/3108153902530054|||https://twitter.com/_SpursRelated/status/716426805217988609|||https://www.reddit.com/user/amishgoatfarm
fr.unrulymedia.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. fr.unrulymedia.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA